Home
Assortiment
Lastone 2011
Biologische wijn
Winkel
Contact
6 halen=5 betalen


Lastone 2011

 

Cantina di Negrar – Lastone 2014

In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio’s en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

De druiven voor deze Cantina di Negrar – Lastone komen van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en  water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met guldheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera’s, open staan voor de wereld,met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.

Deze Lastone, zoals velen de wijn kortweg noemen, is een zachte wijn waarbij de zwarte kersen en pruimen ondersteund worden door kruiden en een lichte houttoon. De wijn leent zich uitstekend voor schenkwijn. Nodig je vrienden uit en drink een goed glas wijn, schenk Lastone!

De wijn laat zich ook prima gebruiken als begeleider van gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, rijpe kazen en typische Italiaanse pastagerechten.

Velen gebruiken de Lastone reeds als hun ‘huiswijn’. Komen je wijnvrienden, dan staat er Lastone op tafel!

Tot slot nog wat technische details:

Bodem samenstelling: Zanderig rijk aan kalksteen
Druif: 60% Corvina Veronese, 30% Rondinella, 10% Croatina
Serveertemperatuur: 18 graden
Houdbaarheid na oogstjaar: 4-5 jaar
Alc.vol: 13,5%
Jaargang: 2014

Nu ook Lastone Bianco leverbaar!

Bij Wijnhuis Gerard Tijsma: € 7,60© 2002-2005 Gerard Tijsma - Wijn   |   powered by TTT software